fbpx Skip to main content

‘Blizanačke duše’ – iscjeljujuće iskustvo

Ako mislite da ste upoznali svoju ‘blizanačku dušu’ (ili ‘twin-flame’) spremite se na bol, transformaciju i rastakanje ega. To je suština twin flame odnosa, (ali i često drugih partnerskih odnosa!) a ovdje ću onda još ukratko objasniti neke važnije aspekte te veze:

1. Osjećate kao da je ‘to to’. Vjerujete da je osoba koju ste upoznali prava za vas, i hipnotizirano vjerujete da će ona da vas ispuni, da ćete biti srećni zajedno. I vjerovatno ćete proći kroz neku euforičnu fazu, ali neminovno, prije ili kasnije progovori Stvarnost, a Stvarnost nikad ne odgovara onome što mi sanjamo i zamišljamo o njoj. Iza opsjednutosti i zaljubljenosti, pomalja se realna slika te osobe i ruši naš san. To naravno boli. Ovo nije samo slučaj u tzv. blizanačkom odnosu nego u odnosima generalno. Razočaranje je naprosto – raz-očaranje, otvaranje očiju za ono što jeste.

2. I s obzirom da jako želite biti prihvaćeni i voljeni od te fatalne osobe, sve nesigurnosti isplivavaju na površinu, i često se suočavate sa onim što vam možda do tada u vama nije bilo jasno vidljivo. Ovo je svakako prilika da iscijelite one dijelove sebe za koje mislite da su manje vrijedni, tj. da ih vi obgrlite i osvijestite umjesto što to tražite od druge osobe.

3. Moguće da se javi posesivnost, ljubomora, želja za kontrolom, emocionalna zavisnost (ako je ona tu – vi ste dobro, ako nije, patite). I onda naravno sa ovim ide i manipulacija. Izlazite iz onoga što vam je prirodno, ugađate drugome, udaljavate se emocionalno i gubite sebe dok vas ponovo bol ne razdrma i vrati u vaš centar koga ste izgubili gledajući u drugoga da vas ispuni.

4. Još jedna česta pojava u ovom odnosu je proganjanje i bježanje. Zapravo, obe osobe bježe – ali od Sebe vjerujući da njihovo emocionalno stanje ima veze sa drugom osobom, dok je ona samo ogledalo onoga što je nerazriješeno unutar nas samih. Naš emocionalni bol je – naša odgovornost! Bijeg se često javlja jer niko ne želi da bude igračka ispunjenja za drugog, rob manipulacije (moguće uz osjećaj ‘gušenja’) ili usljed povrede ega, a onaj koji proganja – radi to iz vezanosti vjerujući da je ključ njegove sreće u rukama drugog blizanca. Na kraju, kada progonitelj odustane (možda jer je odbijen na neki način) i nađe ponovo Sebe, ovaj koji je bježao se vraća jer tad ponovo mogu prići jedan drugome iz slobode i ljubavi, a ne vezanosti i potrebe.

5. Čini se kao da na neki način nadopunjavate jedno drugo tj. da onaj drugi ima baš ono što vama nedostaje, ali često na praktičnom nivou, vi uopšte niste kompatibilni, moguće sasvim da je to loš odabir za vas i da vas ta osoba paradoksalno privlači baš zato što može da vas povrijedi jer se kroz povredu osvještavate, svejedno, vi to u svojoj hipnozi ne vidite dok se ne desi dovoljno povređivanja i rušenja lažnih slika tj. otrežnjavanje i realno sagledavanje stvarnosti.

6. Moguće da ćete osjećati duboku povezanost sa tom osobom na nivou srčane čakre i intuitivno znati šta ta druga osoba osjeća ili kroz šta prolazi (ili bar jako vjerovati da se ovo dešava). I to je često baš dio koji nas veže jer se čini kao da je sve ‘Bogom’ dano. (I jeste, ali ne obično u svrhu toga da budemo zajedno.)

7. I zadnja stavka koja se nadovezuje na prethodu, a to je pitanje da li ćete biti zajedno. Iskreno, poznajem neke zaista magične svete brakove gdje su oboje ljudi budni, ali ne znam baš puno takvih. Primarna funkcija vašeg twin flame-a je da vas osvijesti, probudi i dovede do vaše vlastite cjelovitosti. Jer i samo vjerovanje u blizanačku dušu zapravo dolazi iz osjećaja odvojenosti – tj. iz ega. Taj odvojeni ili neiscjeljeni dio nas traži svoje razrješenje. Mi zapravo želimo – samorealizaciju, prosvjetljenje, samoispunjenje ali pogrešno vjerujemo da taj primarni unutrašnji osjećaj odvojenosti, žudnje i potrage može neko drugi da razriješi za nas, tj. da nas upotpuni. I koliko god pokušavali to dobiti izvana, ostaćemo osujećeni i razočarani. Stvarnost zaista nikad nije ono što mi u mašti zamišljamo da jeste, pa je i ovaj blizanački susret zapravo poziv na buđenje iz snova.

I na kraju, susret sa nekim ko vas izazove do krajnjih granica je takođe i poziv da razvijete u sebi bezuslovnu ljubav – a to je ona koja potpuno pušta osobu da bude to što jeste, bez obzira da li ćete biti zajedno ili ne, jer voljeti upravo znači to, prihvatiti stvarnost onoga ko je druga osoba bez osude i sa dubokim razumijevanjem da je sve baš tako kako mora i treba da bude uz puno povjerenje prema životu. A to puno povjerenje se javlja kada se razriješi strah, koji je opet uzrok osjećaja odvojenosti što nas tjera na tu potragu za drugom polovicom.

Evo to je neko moje iskustvo sa ovom ‘pojavom’. Meni je jako pomogao Rad Byron Katie i preispitivanje stresnih misli te meditativno rastakanje tog primarnog bola odvojenosti kako bih se konačno vratila Sebi u svoj mir i centar.

Zanima me da čujem i vaše iskustvo? Da li ste prošli kroz isto? Kako je djelovalo na vas? Da li ima sličnosti sa ovim što sam napisala?

S ljubavlju,
G.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *