Skip to main content

Kada se suočimo sa besmislom

Pritajeni osjećaj dosade ili besmisla prati mnoge ljude, koji zatim pokušavaju da zatome taj osjećaj na mnogo načina: televizija, pušenje, seks, hrana, potraga za romantičnim partnerom, droga i sl. Sve ovo da bi se pobjeglo od crne rupe koja zjapi u nama, od praznine. A šta bi bilo da se suočite konačno sa tom crnom rupom, sa prazninom? Šta bi bilo da osjetite bol čežnje, nelagodu dosade i sl.? U ovom videu tema je baš to – smisao i besmisao života. Nadam se da će vam se svidjeti.

S ljubavlju,

Gordana

Sviđa vam se ovaj post? Podijelite ga sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

2 thoughts to “Kada se suočimo sa besmislom”

 1. Gogo, kako da znamo da kad se umirimo, i postavimo pitanje umu, da odgovor koji dodje, dolazi iz ciste svesti, sustinskog ja a ne iz malog ja, ega? Ne mora ego da ponudi uvek neprijatne odgovore, ili mora? Malo me to buni, kako izvezbati kontakt sa sopstvom, intuicijom? Da li je kontakt sa unutrasnjim telom (Ekardt.T, snimljeno na yu tube), za kaoje on kaze da stoji na pragu izmedju malog ja i sustinskog ja, taj osecaj zivota unutar tela, u stvari sobstvo, pravo Ja, iz koga dolaze odgovori?.
  Topli pozdrav,
  Zina.

  1. Draga Zina,

   Odgovori koji dolaze iz čiste svijesti ili ljubavi nas oslobađaju, osjećamo spokoj i mir, kao da se nešto rasplete u nama. Odgovori koji dolaze iz ega često nose nemir sa sobom; npr. još uvijek pokušavam da se branim, opravdavam, i sl. Ja osjetim onaj ‘aha’ momenat, kao neko mini prosvjetljenje koje mi otvori oči i donese mir u vezi sa situacijom.

   I kako god da se praktikuje Rad – nema greške. Najbitnija stvar je zapravo iskrenost – postavimo pitanja, umirimo se i slušamo – odgovori će doći u toj meditaciji i onda vjerujem tome. I malo po malo, idemo sve dublje i dublje….u sebe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *